Ja tev patīk vienkāršas, bet garšīgas uzkodas, tad šī marinētu siļķu recepte tomātu mērcē ar sīpoliem kļūs par tavu iecienītāko maltīti.
Gatavosim zivis mājās, lai kontrolētu garšu, sāls līmeni un tekstūru. Šī recepte ir lielisks piemērs tam, kā sasniegt perfektus rezultātus. Maiga siļķe, aromātiska mērce un pikanti sīpoli rada harmonisku kombināciju, no kuras vienkārši nav iespējams atteikties. Izmēģini un šī recepte kļūs par tavas ēdienkartes neatņemamu sastāvdaļu!
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošana soli pa solim:
Siļķes filejai noņemam ādu un sagriežam sloksnēs vai kubiņos. Ja izmantojam mazsālītu zivs liemeni, izņemam iekšas un asakas, pēc tam sagriežam to mazos gabaliņos.
Sīpolus nomizojam un sagriežam gredzenos vai pusgredzenos. Sīpoli piešķir uzkodai bagātīgu garšu un patīkamu tekstūru.
VIDEO:
Lielā katlā sajaucam kečupu, ūdeni, ābolu sidra etiķi, Dižonas sinepes, saulespuķu eļļu, sāli, cukuru, smaržīgos piparus, melnos piparus un lauru lapas.
Liekam katlu uz vidējas uguns un uzkarsējam maisījumu līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam samazinām liesmu un ļaujam marinādei ievilkties vēl 2 minūtes, lai garšvielas pilnībā atklātu savu aromātu.
Noņemam katlu no uguns un ļaujam marinādei pilnībā atdzist līdz istabas temperatūrai. Atdzisusi marināde ļaus saglabāt siļķes maigo tekstūru.
Tālāk seko svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- No pelēm pat pēdas pazudīs: ģeniāls padoms, kas palīdz atbaidīt grauzējus uz ilgu laiku, nelietojot indi
- Tas sāksies 28. novembrī un ilgs 200 stundas pēc kārtas: sinoptiķi prognozē laikapstākļus
- Kāpēc viņas atsakās no laulībām: 4 iemesli, kāpēc sievietēm patiesībā nav vajadzīgas attiecības un kāda ir to priekšrocība
- Sliktas ziņas tiem, kuri mājās ēst gatavo uz gāzes: ”Latvijai ir jāsper šis solis”
- Ādažu centrā, netālu no skolas, manīti vilki, kas nebīstas no cilvēkiem: likumsargi nāk klajā ar paziņojumu (+ VIDEO)
- Gulēju viens savā Rīgas dzīvoklī, kad pēkšņi sajutu, ka kāds nolaiza manu roku — un tas nebija kaķis










